Tornionlaaksosta tuntureille - Juhani Syväoja

Name of the venue: Pallastunturin luontokeskus

Time: 03.09.2019 at 9:00 - 28.11.2019 at 16:00

11.11.2019 ° Wind m/s forecast.io

Description of the event

JuhaniSyvaeoja663

Tornionlaaksosta tuntureille on Juhani Syväojan luontovalokuvanäyttely.

Tornionlaakson ytimen muodostaa Kölivuoriston kainalosta Pohjois-Ruotsin Torniojärvestä lähtevä 500 km pitkä Tornionjoki siihen laskevine sivujokineen. Suomessa Tornionlaaksoon kuuluvat Kilpisjärveltä lähtien Länsi-Lapin rajajokien Könkämäenon, Muonionjoen ja Tornionjoen vesistöalueet, joihin itse jokilaaksojen lisäksi kuuluu laajasti alavia metsä- ja suoalueita sekä Länsi-Lapin ja käsivarren vaara- ja tunturialueet. Karuilta tunturimailta lähtevät vedet kulkevat laajojen metsämaiden ja loppujuoksullaan vehreiden niittyjen ja viljelysmaiden sekä kaupunkiluonnon halki, päätyen lopulta Perämereen.

Vaikka Tornionlaakso on kulttuuriltaan yhtenäinen, on se luonnonoloiltaan moni-ilmeinen alue. Näyttelyn kuvien aiheet ovat toisaalta eteläisen Tornionlaakson joki-, vaara- ja suoalueilta ja toisaalta Hetta-Pallas -tunturialueelta. Kuvaaja innostuu kaikesta kauniista luonnossa. Kuvat eivät ole luontodokumentteja, vaan niihin on pyritty vangitsemaan hetken tunnelma. Useimmiten kohteena on maisema, joskus myös maiseman pienempi yksityiskohta. Merkittävä osa kuvista on kuvattu silloin, kun luonto on kuvaajan mielestä kauneimmillaan, eli kesäöinä ja talven ankarilla pakkasilla.

Juhani Syväoja on valokuvannut luontoa aivan nuoresta asti, mutta löytänyt riittävästi aikaa ja rauhaa syvällisempään paneutumiseen vasta etelässä tekemänsä työuran loppupuolella ja eläkeläisenä muutettuaan pohjoiseen aiheittensa äärelle. Hän on järjestänyt useita Tornionlaakso-aiheisia näyttelyitä ja osallistunut aktiivisesti luontokuvaajien valtakunnalliseen toimintaan. Kuvatoimiston kautta kuvia on päätynyt monenlaisiin tarkoituksiin, lehtikuvista ja musiikkialbumeista sisustuselementteihin.

Location

How to get there

Pallastunturin luontokeskus

Address

Pallastunturin luontokeskus, Pallastunturintie 557, Pallastunturi, Suomi

Municipality

Muonio

Organiser

Organiser

Metsähallitus

Contact details

Pallastunturin luontokeskus

Puh. 020 39 7930

E-mail. pallastunturi(at)metsa.fi

More information

More information

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x